ABD Suriye'de 600 asker bırakacak

ABD Suriye'de 600 asker bırakacak

ABD Savunma Bakanı Mark Esper ABD'nin Suriye’de yaklaşık 600 asker tutmaya karar verdiğini söyledi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın 'bitmeyen savaşları' durdurma isteğine rağmen ABD'nin, Suriye’de yaklaşık 600 asker tutmaya karar verdiğini söyledi.

Esper, perşembe günü başlayan Asya turu için Güney Kore'nin başkenti Seul'e giderken yaptığı açıklamada, şuan ABD birliklerinin kuzeydoğu Suriye'den çekilmesinin devam ettiğini belirterek “İşin nihayetinde orada 500 ila 600 asker bulunduracağız” dedi.

Mark Esper, Suriye’nin güneyinde Ürdün ile olan sınır hattı üzerinde bulunan El Tanf üssünde konuşlanan 200 kadar askerin bu sayıya dahil olup olmadığı yönündeki soruya, bahsettiği rakamın Trump'ın petrol haklarını korumak için ABD Savunma Bakanlığı'nı (Pentagon) görevlendirdiği kuzeydoğu Suriye için olduğunu söyledi.

Esper, "Bu ülkenin tamamında yaklaşık 600 askerimiz olacak" dedi.

Bir ABD askeri yetkilisi AFP'ye geçen hafta yaptığı açıklamada, Suriye'de konuşlandırılan ABD birliklerinin sayısının binden biraz az bir miktarda neredeyse sabit kaldığını ve birliklerin kuzeyden çekilmesinin sürdüğünü belirtti.

Esper, rakamın özellikle Avrupalı müttefiklerin Suriye'de varlıklarını güçlendirmeye karar vermeleri durumunda değişebileceğine işaret ederek, "İşler değişiyor. Dünyadaki olaylar değişiyor. Örneğin, Avrupa'dan ortakların ve müttefiklerin bize katıldığını görebiliriz. Eğer bize katılırlarsa bu katılım, oraya daha fazla asker yerleştirmemize izin verebilir” dedi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.