AB'den AK Parti'ye seçim çağrısı

AB'den AK Parti'ye seçim çağrısı

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından İstanbul ve Ankara'da alınan sonuçlarıyla ilgili olarak AK Parti'yi demokratik ilkeleri izlemeye çağırdı.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından İstanbul ve Ankara'da alınan sonuçlar ile ilgili tartışmaları değerlendirdi. Timmermans AK Parti hükümetine demokratik ilkeleri izleme çağrısı yaptı.

Hollandalı siyasetçi Frans Timmermans Welt am Sonntag gazetesine verdiği demeçte "Türkiye geçen yıllarda büyük bir hızla Avrupa değerlerinden uzaklaştı. Bu durumun AK Parti'nin yerel seçim sonuçlarına saygı göstermemesi nedeniyle daha da kötüleşmemesini umuyoruz " dedi.

Haklı bir şüphe durumunda her partinin seçim sonuçlarının kontrol edilmesini talep etme hakkına sahip olduğunu vurgulayan Timmermans "Ancak Türk makamlarının seçim sonucunu bağımsız bir şekilde kontrol edebilmesi ve bunun sonucunda AK Parti'ninseçim sonuçlarını kabul etmesi önemli" diye konuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.