AK Parti sözcüsünden seçim açıklaması: Memleketi strese sokmaya gerek yok

AK Parti sözcüsünden seçim açıklaması: Memleketi strese sokmaya gerek yok

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, seçim sonuçlarına ve oyların yeniden sayımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, seçim sonuçlarına ve oyların yeniden sayımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik'in düzenlediği basın toplantısındaki konuşmalarından satırbaşları:

-  Batı demokrasileri, ileri demokrasileri açısından iki önemli mesele vardır. Biri katılım oranının düşmesi. Türkiye'deki seçimlerde katılım oranının yüksek olması şaşırtıcı görülen ve takdir edilen meseledir. 

-  Herkesin bildiği gibi her seçimde büyük bir memnuniyetle yabancı gözlemcileri davet ederiz. Bu sefer Avrupa Konseyi'nden misafirlerimiz oldu. Kendilerine sunulan erişim imkanından memnuniyetlerini dile getirdiler. Yabancı gözlemciler kendi gözlem sahalarında tutarlı biçimde gözlemlerken, Avrupa dışına çıktıklarında farklı oluyor. Durduk yere YSK'nın görevini tam olarak yapması sağlanmalıdır diye bir açıklama yapıldı. YSK, dünyadaki pek çok kuruma örnek olarak gösterilebilecek bir kurum. YSK'nın görevini tam olarak yapması devletimizin gücünü gösterir. 

-  Seçim sürecinin parçası olan itiraz süreci devam etmektedir. Bazı grupların sanki olağanüstü bir durum var gibi algı yarattığını görüyoruz. Sonucu YSK belirler ve hepimiz buna saygı duyarız. YSK'nın kapasitesine güveniyoruz. 

-  CHP sayım yapılsa bile sonuç değişmeyecek diyor. Değişmeyeceğini düşünüyorsanız neden şikayetçi oluyorsunuz? 

-  Partilerimizin adı farklı olabilir ama hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti'dir. 

-  Bazı yerlerde bizim heba olmuş oyumuz kayda geçiyor, bazı yerlerde diğer partilerin heba olmuş oyları kayda geçiyor. Sanki bu sayımı AK Parti yapıyormuş gibi bir algı yaratılıyor. 

-  CHP İstanbul adayı bu sürece yönelik güvensizlik açıklamalar yapıyor. 

-  Memleketi mazbata fetişizmi ve strese sokmaya gerek yok. 

-  Pek çok ilçede AK Parti'nin başvuruları da reddedildi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.