İstanbul seçimlerinde oy sayımında son durum

İstanbul seçimlerinde oy sayımında son durum

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan yerel seçim sonuçlarının yeniden sayımları devam ederken CHP ve AK Parti seçimle ilgili ellerindeki son verileri paylaştı.

Türkiye genelinde 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından İstanbul'da geçersiz oyların sayımı devam ediyor. AK Parti'nin itirazları sonrası alınan yeniden sayım kararının ardından taraflar ellerindeki son verileri paylaştı.

Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından paylaştığı iletiyle oy sayımında gelinen son durumu açıkladı. Mesajda geçersiz oyların yüzde 38'nin sayıldığı ve oy farkının 18 bin 223 olduğu belirtildi.

 

 

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz ise "Hem maddi hata düzeltimi hem de bu açılan sandıklardaki düzeltme sonucu seçim kurullarının belirleyerek, AK Parti lehine düzelttiği ve kayıta geçtiği sayı bugün itibariyle 13 bin 969'dur" dedi. Yavuz, aradaki oy farkının 18 binin altına indiğini savundu.

"Sağdan da saysan soldan da saysan sonuç değişmeyecek"

Günlerdir seçimlerle ilgili itirazların sürdüğü İstanbul'da Millet ittifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu itiraz süreciyle ilgili, "İster sağdan sola, ister soldan sağa saysınlar hiçbir şey değişmeyecek" diye konuştu.

Erdoğan’ın "son sözü Yüksek Seçim Kurulu'nun söyleyecek" ifadesi için İmamoğlu, "Sayımla ilgili bir sorumuz yok. Ama hala milletin gözü önünde bir çifte standart var. Biz bunu anlatıyoruz. Soyut kavramlar üzerinden itiraz yapılıyor ancak farkın 3 oy olduğu Balıkesir, Malazgirt, Yusufeli'nde neden itirazlar kabul edilmiyor" dedi.

"İstanbul'da yeniden seçimi gündeme getiriyorlar"

Bu süreçte AK Partili seçmenlerin de üzüldüğünü belirten İmamoğlu, "Beni gören AK Parti'li kardeşlerim beni tebrik ediyorlar. Yanlış yapıyorlar nereye kadar! Şimdi başka tartışmalar ortaya koyuyorlar.. Onu da sayalım bunun da sayalım. Akıllarına geldikçe İstanbul'da yeniden seçimi gündeme getiriyorlar” dedi.

"Seçimi kaybettiklerini biliyorlar"

İmamoğlu konuşmasının devamında, "Seçimi kaybettiklerini biliyorlar ama bunu kabul etmek istemiyorlar. Bu seçimde başarısızlığın sebebini araştırsalar hem kendilerine hem de memlekete daha hayırlı olur. Kim nerede yanlış yaptı hangi sözler yanlış söylendi" diye konuştu.

"Defteri kaldırdılarsa yine gideriz yine yazarız"

Ekrem İmamoğlu, Anıtkabir’e yaptığı ziyaretle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkisine yanıt verdi. İmamoğlu, “Defteri kaldırdılarsa yine gideriz yine yazarız.” dedi.

"İstanbul’da oy farkı 19 bin 531"

CHP eski milletvekilli Barış Yarkadaş’ın paylaştığı YSK verilerine göre saat 14:58 itibariyle, CHP’nin resmi olmayan sonuçlara göre kazanan adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım arasındaki fark, İmamoğlu lehine 19 bin 531’e çıktı.

AK Parti’nin itirazı üzerine bütün ilçelerde geçersiz oylar, bazı ilçelerde de bütün oylar yeniden sayılırken, kimi ilçelerde de partilerin oy hanelerinin kaydırıldığı belirlendi. AK Parti, farkın kapanacağını, CHP ise kapanmayacağını savunuyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.