AB'den İngiltere'ye 'Brexit' mesajı

AB'den İngiltere'ye 'Brexit' mesajı

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Brexit müzakerelerinde uzlaşmanın hala mümkün olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit müzakerelerinde "çıkmaza girildiği" yönündeki ifadesinin ardından yazılı açıklama yaptı.

İngiltere'nin yakın dostu ve May'in gerçek bir hayranı olduğunu belirten Tusk, "Müzakerelerin mantığını anlarken herkes için olumlu olacak bir uzlaşı sağlanmasının hala mümkün olduğuna inanıyorum." ifadesini kullandı.

Tusk, müzakerelerin başından itibaren Brexit'ten kaynaklanacak zararı en aza indirecek bir anlaşma sağlamaya odaklandıklarına dikkati çekerek, gelecekte AB ile İngiltere arasındaki ilişkileri en iyi şekilde sürdürmek istediklerini kaydetti.

İngiltere'nin teklifini ciddi şekilde değerlendirdiklerine işaret eden Tusk, İrlanda ile Kuzey İrlanda arasındaki sınır ve gelecekteki ekonomik iş birliği konularında İngiltere'nin teklifinin "tekrar çalışılması ve daha fazla müzakere edilmesi" gerektiğini vurguladı.

Tusk, Salzburg'da dün yapılan AB Gayriresmi Zirvesi'nde İngiltere'nin duruşunun şaşırtıcı biçimde sert ve uzlaşılmaz olduğunun altını çizdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.