İngiltere'de muhalefetin isteği ya seçim ya referandum

İngiltere'de muhalefetin isteği ya seçim ya referandum

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin, Başbakan Theresa May'ın Avrupa Birliği'nden ayrılma planına dair yol haritası şekilleniyor.

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi, Başbakan Theresa May'ın Avrupa Birliği'nden ayrılma planını parlamentodan geçirememesi halinde ikinci bir Brexit referandumuna gidilmesi seçeneğinin masada tutulmasını oylayacak.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, İsçi Partisi üyelerinin yapılacak oylama ile talep etmeleri halinde ikinci bir Brexit referandumunu destekleyeceğini belirtti. Corbyn kendisinin asıl tercihinin ise erken genel seçime gidilmesi olduğunu ifade etti.

İsçi Partisi üyelerinin 5 saat süren toplantılarının ardından alınan kararda, "Eğer bir erken genel seçime gidilmesi sağlanamaz ise, İşçi Partisi masada bulunan, ikinci bir Brexit referandumu kampanyası dahil, masada kalan tüm seçenekleri desteklemeli" denildi.

İngiltere Brexit Bakanı Dominci Raab, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma anlaşması için ortaya koyduğu önerilerin güçlü şekilde arkasında durduğunu, bir erken genel seçime gitmeyeceklerini söyledi.

AB liderlerinin Perşembe günü Salzburg'da yapılan zirvede İngiltere'nin Chequers planını reddetmelerini değerlendiren Raab, "Biz ciddi öneriler ile geldik. Bu planın arkasında güçlü şekilde durmaya devam edeceğiz"diye konuştu. Raab, sonbaharda bir erken genel seçimin olmayacağını da vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.