AB'den İran istihbaratına 'suikast' yaptırımı

AB'den İran istihbaratına 'suikast' yaptırımı

Danimarka Dışişleri Bakanı Samuelsen, İran istihbaratına Avrupa'da bazı isimlere suikast planladığı gerekçesiyle Avrupa Birliği'nin yaptırım uygulayacağını açıkladı.

Danimarka Dışişleri Bakanı Anders Samuelsen,  Avrupa Birliği’nin (AB) Avrupa’da bazı isimlere suikast planladığı gerekçesiyle İran istihbarat servisine yaptırım uygulama kararı aldığını duyurdu.

Samuelsen, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“AB, Avrupa'da gerçekleştirdiği suikastlar nedeniyle bir İran istihbarat örgütüne yaptırım uygulama konusunda anlaştı. Bu AB'nin Avrupa'da bu türden eylemlerin kabul edilemeyeceğine dair verilen güçlü bir mesajdır.”

Danimarka güvenlik güçleri, geçen ekim ayında İran istihbaratı ile bağlantılı olduğunu öne sürdüğü bir şahsı Arap Ahvaz Kurtuluş Hareketi'nin liderine suikast düzenlemeyi planladığı suçlamasıyla tutuklamıştı. İran ise Danimarka'nın iddialarını reddetmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.