İran'dan AB'ye yaptırım tepkisi: "Teröristlere yataklık yapıyorlar"

İran'dan AB'ye yaptırım tepkisi: "Teröristlere yataklık yapıyorlar"

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Avrupa Birliği'nin (AB) İran istihbarat servisine ve iki yöneticisine yönelik yaptırım kararına "teröristlere yataklık yapıyorlar" ifadesiyle tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, AB'nin (Avrupa Birliği) İran istihbarat servisi ile  iki İran vatandaşına karşı aldığı yaptırım kararına tepki gösterdi. Twitter hesabından açıklama yapan Zarif Avrupa ülkelerinin 12 bin İranlıyı öldüren ve idam edilen eski Irak lideri Saddam Hüseyin'in Kürtlere karşı işlediği suçlara ortak olan Halkın Mücahitleri Örgütüne yataklık yaptığını ileri sürdü. Zarif, "İran'ı suçlamak, Avrupa'yı teröristlere yataklık yapma barındırma mesuliyetinden kurtarmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği (AB) Salı günü  İran iç istihbarat sevisi ile bu birimin başkanı Said Haşimi Moghadam ve ile bir diğer üst düzey yöneticisine Hollanda, Danimarka ve Fransa topraklarında suikast girişiminde yer aldıkları gerekçesiyle yaptırım kararı almıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.