İlişkiler geriliyor: İran ABD'li eski askeri tutukladı

İlişkiler geriliyor: İran ABD'li eski askeri tutukladı

İran yönetimi, ABD medyasında çıkan eski asker Michael White'ın tutuklandığı yönündeki haberleri doğruladı.

Amerikan medyasının, eski asker Michael White'ın İran'da tutuklandığı yönündeki haberlerine Tahran yönetiminden doğrulama geldi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bahram Kasımi, 46 yaşındaki Amerikalı'nın geçen yıl Meşhed şehrinde tutuklandığını kabul ederken "kötü muamele" gördüğü yönündeki iddiaları yalanladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı olan White'ın neden tutuklandığı ile ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı.

ABD'nin New York Times (NYT) gazetesine konuşan tutuklu Amerikalı'nın annesi Joanne, oğlunun İran'a "beş ya da altı defa" kız arkadaşını görmek için gittiğini belirtti.

Kasımi, White'ın ne zaman tutuklandığı konusunda ayrıntılı bilgi vermedi. Ancak Joanne White oğlunun Temmuz ayında tutuklandığını öne sürdü.

Kasımi, gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra uzmanların White'ın dosyası ile ilgili bilgileri paylaşacağını duyurdu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.