"Beyaz Saray İran'ı vurmak için plan hazırlanmasını istedi"

"Beyaz Saray İran'ı vurmak için plan hazırlanmasını istedi"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nin, ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) İran'ı vurmak için plan hazırlamasını istediği öne sürüldü.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nin ABD Savunma Bakanlığın'dan (Pentagon) geçen sonbaharda İran'ı vurma planı hazırlamasını istediği ileri sürüldü.

Talebin, "Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'nin bulunduğu bölgeyi Tahran ile işbirliği yapan bir grup militanın bombalaması sebebiyle 2018 sonbahar döneminde geldiği" belirtildi. Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un idaresindeki Ulusal Güvenlik Konseyi'nin İran'ı vurma konusunu masaya yatırdığı, Pentagon'dan da bu konuda askeri seçenek talebinde bulunduğu öne sürüldü.

Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin konseyin isteği sonrası oldukça endişelendiği, Beyaz Saray'ın bu konuda atılacak bir adımın üzerinde çalışıp çalışmadığı ve ABD Başkanı Donald Trump'ın bu konuda bilgi sahibi olup olmadığının bilinmediği belirtildi.

Ulusal Güvenlik Konseyi Danışman Yardımcısı Mira Ricardel'in Amerikan elçiliğine yönelik saldırıyı 'savaş ilanı' olarak nitelendirdiği ve ABD'nin buna uygun adımlar atması gerektiği ifade edildi.

Pentagon bu konuda açıklama yapmaktan kaçınırken Wall Street Journal Gazetesi, Konseyin, Irak ve Suriye'de eş zamanlı saldırı düzenlemek için bazı askeri planları istediğini iddia etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.