AB'den üye ülkelere 'koronavirüs' uyarısı

AB'den üye ülkelere 'koronavirüs' uyarısı

Avrupa Komiseri Janez Lenarcic, Avrupa Birliği üyesi ülkelere salgına karşı hazırlıklı olmaları çağrısında bulunduklarını belirtti.

Avrupa Birliği, Çin'de ortaya çıkan ve dünyaya hızla yayılan koronavirüs salgınıyla mücadele için 230 milyon euro ayrıldığını duyurdu.

İtalya'da koronavirüs taşıyan 4 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Avrupa Birliği yetkilileri koronavirüs salgınıyla mücadele etmek için neler yapmayı planladıklarını açıkladı.

Önceliğin halkın sağlığı olduğunu belirten Kriz Yönetiminden sorumlu Avrupa Komiseri Janez Lenarcic, "Avrupa Birliği koronavirüsle mücadele etmek için 230 milyon euro ayırdı, bunun 114 milyonu Dünya Sağlık Örgütü'ne verilecek, 100 milyon euro ise aşı arayışında kullanılacak." ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin önemine vurgu yapan Lenarcic, "10 gün önce üye ülkelere salgına karşı hazırlıklı olmaları çağrısında bulunduk. Şu ana kadar 29 ülkede 2600 kişi hayatını kaybetti. Paniğe kapılmadan çalışmalarımızı sürdürmeliyiz." dedi.

Yardım planı çerçevesinde Avrupa Birliği ülkelerine 15 milyon euro ayıran Avrupa Komisyonu, üye ülkelerin salgına karşı hazırlıklı olması gerektiği çağrısında bulundu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.