İtalya'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 4'e yükseldi

İtalya'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 4'e yükseldi

İtalya'da koronavirüs salgını nedeniyle 4 kişi hayatını kaybederken virüsün bulaştığı kişilerin sayısı ise 152'ye yükseldi.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve giderek dünyaya yayılan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Avrupa'da en çok görüldüğü ülke olan İtalya'da salgın nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti.

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borelli düzenlediği basın toplantısında, ülkede Cuma gününden bu yana hızla yayılan Covid-19 salgınından etkilenenlere ilişkin son bilgileri paylaştı.

Covid-19 salgınının en çok etkilediği ülkenin kuzeyindeki Lombardiya Bölgesi'nde bir ölümün daha kayıtlara geçtiği bilgisini veren Borrelli, yeni tip koronavirüsün ülkede şu ana kadar toplam 152 kişiye bulaştığını, bunlardan 4’ünün yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

Borrelli, 149 hastadan 25'inin yoğun bakımda tedavi gördüğünü açıkladı.

İtalyan hükümeti salgının yayılmasını önlemek adına önlemleri artırdı

110 hastayla virüsün en fazla görüldüğü Lombardia ve Veneto bölgelerinde yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı 11 kasabaya giriş-çıkış yasağı getirildi. Bölgedeki birçok kentte eğitim ve öğretime bir haftalığına ara verilirken, Milano'nun Duomo Katedrali başta olmak üzere pek çok kilisenin de ziyarete kapatıldığı bildirildi.

Avusturya, koronavirüs nedeniyle İtalya'dan tren seferlerini bir süreliğine durdurdu

Öte yandan Avusturya Federal Demiryolları (ÖBB), yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle İtalya'da düzenlenen tren seferlerini bir süreliğine durdurdu.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.