ABD'li doğal hayatı koruma yetkilisinden safari katliamı

ABD'li doğal hayatı koruma yetkilisinden safari katliamı

ABD'nin Idaho eyaletinde doğa hayatı korumaya ilişkin resmi bir kuruluşun yetkilisi, safari katliamı görüntüleri sonrası istifa etti.

ABD'nin Idaho eyaletinin doğal hayatı korumaya ilişkin resmi kurumlarından biri olan Fish and Game Commision (Balık ve Oyun Komisyonu) baş yetkilisi, Afrika'da gerçekleştirdiği safari sırasında öldürdüğü hayvanların fotoğraflarını ortaya çıkması sonrası istifa etti.

Komisyon'un baş yetkilisi Blake Fischer,  arkadaşlarına ve iş arkadaşlarına gönderdiği bir mailde Afrika'daki Nambiya'da gerçekleştirdiği Safari sırasında öldürdüğü bazı hayvanların fotoğraflarını paylaştı. Bu fotoğraflar arasında bir oriks, bir zürafa, bir leopar, dört babun ve bir su antilobu da bulunuyordu.

Söz konusu görüntülerin gündeme oturmasının ardından Fischer istifa etti. Eleştirilerin odağındaki Blake Fischer 2014 yılından bu yana aynı görevi sürdürüyordu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.