ABD'li komutan: Taliban değil biz mücahidiz

ABD'li komutan: Taliban değil biz mücahidiz

ABD'nin Afganistan'daki misyonunun komutanlarından Robert Neller, Taliban'ın mürted olduğunu ve kendilerinin mücahit olduğunu ifade etti.

ABD'nin Afganistan'daki askeri birliklerine bağlı bir komutan olan General Robert Neller, ABD donanmasındaki bir basın açıklamasında, Taliban'ın İslami imajına karşı bir açıklamada bulundu.

"Taliban mürted, İslam bu değil"

Robert Neller, Taliban liderlerine gençleri ölüme yollarken Afganistan'ın dışında rahat ve güvenli bir şekilde yaşamakla suçladı. ABD ile generalinin ifadesine göre, "bu liderler asil olan mücahit sıfatını hak etmiyor." Robert Neller açıklamasında şunları söyledi: "Teröristler kendilerini özgürlük savaşçıları, mücahitler olarak adlandırıyorlar ancak böyle değiller. Onlar suçlular. Onlar mürtedler. İslam'ın arkasına saklanıyorlar. Uyuşturucu satıyorlar. Masum insanları öldürüyorlar. İslam bu değil."

"Gerçek mücahit Amerikalılar"

ABD'li komutan Robert Neller, açıklamalarının devamında daha ilginç ifadeler kullandı: "Afgan Ordusu ve biz Amerikalılar, bizler mücahidiz. Bizler mücahidiz. Mesaj budur. Belki (Taliban) bundan yorulurlar ve daha iyi bir yol olduğuna karar verirler. Ve biz başka bir şeyden devam ederiz."

ABD'nin yeni stratejisi

Donald Trump yönetimindeki ABD, yeni Güney Asya stratejisi kapsamında Afganistan'da Taliban'a karşı yürüttüğü savaşta farklı hamleler izlemeye yönelmişti. Taliban'ın askeri olarak yenilgiye uğratılması ve ideolojik gerekçelerinin ortadan kaldırılması şeklinde özetlenebilecek bu yeni strateji doğrultusunda ABD bölgede yeni hamlelerde bulunuyor.

Bu hamleler kapsamında Afganistan'a daha fazla asker sevkiyatı gerçekleştirilirken, bölgeden ve dünyadan İslam alimlerinin katılımıyla, Taliban'ın yürüttüğü savaşın dini bir meşruiyeti olmadığına dair konferanslar ve toplantılar da gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.