ABD'li senatörlerden Erdoğan'a 'Papaz Brunson' mektubu

ABD'li senatörlerden Erdoğan'a 'Papaz Brunson' mektubu

Erdoğan'a, Türkiye'de yargılanan Pastör Andrew Brunson ile ilgili bir mektup gönderdildiği aktarıldı.

Amerikan NBC Televizyonu ABD'li 66 senatörün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye'de yargılanan Pastör Andrew Brunson ile ilgili bir mektup gönderdiklerini bildirdi. 

NBC'nin haberine göre, hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat Parti'den senatörler Andrew Brunson Davası nedeniyle Türkiye'ye karşı bazı "önlemler" alınabileceği uyarısında bulundu.

Mektupta, Brunson'un casusluk ve Fethullah Gülen yapılanmasına üye olduğu suçlamalarının yer aldığı iddianame, "meçhul suçlamalar, hayaller ve rastgele karakter karalamalarının saçma bir toplamı" olarak nitelendirildi. Mektupta ayrıca Brunson'un "Türkiye hükümetinin bazı unsurları tarafından siyasi bir rehin olarak kullanıldığı ve iki büyük ülke arasındaki uzun süreli ortaklığa zarar verdiği" ileri sürüldü.

ABD'li 50 yaşındaki Brunson, 23 yıldır Türkiye'de yaşıyordu ve İzmir'de Protestan cemaatine ait Diriliş Kilisesi'nin pastörüydü.

Brunson, Ekim 2016'da eşiyle birlikte ifadeye çağrıldığında gözaltına alınmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.