"Rahip Brunson Hristiyan bir Kürt devleti kurmak istiyordu"

"Rahip Brunson Hristiyan bir Kürt devleti kurmak istiyordu"

ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında ifade veren Serhat kod adlı gizli tanık, Brunson'un Hristiyan bir Kürt devleti kurmak istediğini iddia etti.

ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında ifade veren Serhat kod adlı gizli, Brunson'un Hristiyan bir Kürt devleti kurmak istediğini iddia etti. Gizli tanık, "Sevgi ve barışı bulmak için kiliseye gidiyorduk ancak orada silahlar vardı. Buna ilişkin verdiğim belgeler de var" dedi.

FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk iddiasıyla 35 yıl hapis cezası istenen Brunson'ın İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasını, yabancı basın mensupları ile Brunson'ın eşi Norine Brunson, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin bazı yetkilileri ve kilise görevlileri de takip etti.

DHA'nın aktardığına göre; sol görüşlü insanların düşüncelerine saygı göstermesine rağmen bu kiliselerdeki sol görüşlü ve HDP sempatizanı kişilerin söylem ve davranışlarından rahatsız olduğunu ileri süren 'Serhat', bunların ABD'ye hayranlık duymaları, bu hayranlıklarını söyledikleri marşlarla dile getiren kişilerin Brunson tarafından kollandığını iddia etti. Gizli tanık, burada yeni bir devletin kurulacağı ve savaş hazırlığının yapıldığının İncil'den ayetlerle anlatıldığını öne sürdü.

'BÜYÜK BİR YAPI KURMAYI AMAÇLIYORLARDI'

"Brunson, Hristiyan hareketi başlatıp Hristiyan bir Kürt devleti kurmak istiyordu. Kiliseden insanlar birbirleriyle evlendiriliyordu. Büyük bir yapı kurmayı amaçlıyorlardı. Şanlıurfa'da bir faaliyet yürütüldüğünden bahsediliyordu. Burada bir yardım seferberliği başlatılmıştı. Bunun için dua isteniyordu. Evliliklere büyük önem veriyor ve büyük para harcıyordu. Bunlardan biri Suriyeli mülteci Muhammed Ahmed'ti. Brunson ve eşi, Ahmed'i misyoner Louis ile evlendirdi. Ahmed'in kardeşi Agit de yapıya dahil edilmişti. Evlilikler sırasında farklı oluşumlar başlatılmıştı" ifadelerini kullanan gizli tanık, dikkatini çeken evliliklerin Brunson'ın kontrolünde gerçekleştiğini söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.