ABD'li vekillerden Dışişleri Bakanı Blinken'a mektup: Türkiye'ye F-16 satılmamalı

ABD'li vekillerden Dışişleri Bakanı Blinken'a mektup: Türkiye'ye F-16 satılmamalı

Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nden bir grup milletvekili, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a mektup göndererek Türkiye'ye F-16 satışına karşı çıktı

Bir yandan ABD yönetimi "Türkiye F-35 programının artık bir parçası değil" teyidi yaparken, diğer yandan G20 zirvesinde Başkan Joe Biden'la görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan "F-16 tedarikini müzakere ettik, kendisinden olumsuz yaklaşım görmedim. Kongre'de elinden geleni yapacağını söyledi" açıklaması gelirken, Kongre yeni bir hamlede bulundu.

Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nden bir grup milletvekili, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a mektup göndererek Türkiye'ye F-16 satışına karşı çıktı. Demokrat Partili New Hampshire vekili Chris Pappas ve Yunanistan'ın çıkarlarını koruyan grubun eşbaşkanları olan Cumhuriyetçi Partili Florida vekili Gus Bilirakis ile Demokrat Partili New York vekili Carolyn Maloney'nin girişimiyle yazılan mektupta her iki partiden 41 milletvekilinin imzası yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, Biden'ın F-16'lar konusunda "olumlu yaklaşımını gördüğünü" ifade etmişti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.