ABD'liler Rusya'yı Kuzey Kore'den daha tehlikeli görüyor

ABD'liler Rusya'yı Kuzey Kore'den daha tehlikeli görüyor

ABD merkezli Gallup araştırma şirketinin yaptığı son ankete göre, ABD'lilerin Rusya hakkındaki görüşleri Sovyetler Birliği’nin çöküşünden bu yana en kötü düzeye geriledi.

Araştırmaya göre ABD'lilerin yüzde 52’si ABD'nin çıkarları açısından Rusya’yı doğrudan bir askeri tehdit olarak görüyor. Yine ankete katılanların üçte biri de Rusya’nın ABD'nin en büyük düşmanı olduğunu düşünüyor. Böylece Gallup’un 6 ayda bir yaptığı araştırmada bir önceki ankette üst sırada bulunan Kuzey Kore’yi Rusya yerinden etmiş görünüyor.

Rusya hakkında olumsuz görüşe sahip olanların oranı bir puan artarak Gallup’un yaptığı anketlerdeki rekor düzeye ulaştı ve yüzde 73 oldu.

Ocak 2018‘de Moskova merkezli bağımsız kurum Levada Center tarafından yapılan araştırmada da Rusların üçte ikisinin ABD'yi ana düşman olarak gördükleri ortaya çıkmıştı. Şu anda ABD'deki sonuçlar da benzer bir orana ulaşmış durumda.

Rusya Bilim Akademisi ABD ve Kanada Çalışmaları Enstitüsü’nden araştırmacı Pavel Sharikov, anket sonuçları kaygı verici olarak görünse de aslında durumun çok da umutsuz olmadığı görüşünde.

Sharikov, “Bana kalırsa bu sonuçların çıkmasına hem Washington hem de Moskova katkıda bulundu” diyor. Batılı ülkeler ve ABD'nin Rusya’nın Kırım’ı ilhakı nedeniyle uyguladıkları yaptırımlar, ABD seçimlerine Rusya’nın müdahale ettiği iddiaları, orta menzilli nükleer güç anlaşması INF’nin iptal edilmesi ve karşılıklı olarak kullanılan kavgacı söylemler bu duruma katkı sağladı.

Sharikov’a göre, ABD'den Rusya’ya yönelik çok sayıda eleştiri var ve bu eleştirileri ciddiye alan Rus siyasetçiler karşılık vermeyi tercih ediyor.

Gallup ABD'deki son anketini 1 ve 10 Şubat tarihleri arasında ABD'nin 50 eyaletinden 1016 farklı kişiyle gerçekleştirdi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.