ABD'den Rusya'ya suçlama: Batı ittifakını bölmeye çalışıyor

ABD'den Rusya'ya suçlama: Batı ittifakını bölmeye çalışıyor

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Rusya'nın nükleer silahları ve enerji kaynakları ile dünya genelinde seçimlere müdahil olarak Batı ittifakını bölmeye çalıştığını söyledi.

ABD ve Polonya’nın düzenlediği Ortadoğu zirvesi için Varşova’da bulunan Başkan Yardımcısı Mike Pence Rusya’yı enerji kaynakları, nükleer silahları ve Avrupa ile dünya genelinde seçimlere müdahale çabasıyla Batı ittifakını bölmeye çalışmakla suçladı.

Pence Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’yla yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Polonya’nın doğu komşusunun teşkil ettiği tehdidin büyüklüğünün farkında olduğunu söyledi.

İran hükümeti ise yayınladığı açıklamada ABD’nin Varşova’da yapmaya çalıştığının İran’ın Ortadoğu’daki rolünü “şeytan gibi göstermek” ve BM Güvenlik Konseyi’nin varlığına gölge düşürmek olduğunu savundu.

Polonyalı bir hükümet yetkilisi zirve öncesinde etkinliğin İran’ı hedef almayacağı konusunda Tahran’a güvence vermişti.

Hükümet yayınladığı bildiride zirvenin hedeflerinin ve “taraflı” ajandasının bölgede güvensizlik, kaos, kriz ve çatışmayı arttıracağını görüşünü dile getirdi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise zirvede körfez Arap ülkesi Umman’ın dışişleri bakanıyla bir araya geldi.

Netanyahu’nun ofisini tarafından yayınlanan videoda Umman Dışişleri Bakanı Yusuf Bin Alavi, Ortadoğu’da insanların geçmişe takılarak yaşadıklarını, ancak Netanyahu’yla yaptıkları görüşmenin bölge için yeni bir dönem anlamına geldiğini söylüyor.

Netanyahu Kasım ayında sürpriz şekilde Umman’ı ziyaret etmiş ve Sultan’ın kendisini davet etmesinin “cesur bir karar” olduğunu söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.