ABD'nin Afganistan tahliyesinde ölümlere neden olan pilotlar aklandı

ABD'nin Afganistan tahliyesinde ölümlere neden olan pilotlar aklandı

ABD'nin geçtiğimiz yıl Afganistan'dan çekilme sürecinde, askeri bir uçağın kanadına tırmanan Afganların yüksekten düşüp yaşamını yitirdiği bir olayda, uçak pilotlarının temize çıkarıldığı açıklandı.

ABD'nin geçtiğimiz yıl Afganistan'dan çekilme sürecinde, askeri bir uçağın kanadına tırmanan Afganların yüksekten düşüp yaşamını yitirdiği bir olayda, uçak pilotlarının aklandığı açıklandı.

Amerika ordusunun Afganistan'dan çekilmesi sonrasında ABD Hava Kuvvetleri Özel Soruşturma Ofisi, Kabil'den kalkan uçakların bazı kısımlarında insan kalıntıları tespit edildiğini ve olay hakkında soruşturma açılacağını duyurmuştu.

Military News'in haberine göre, söz konusu soruşturmayla ilgilenen askeri müfettişler  "C-17 askeri kargo uçağını kullanan mürettebat, zorlu bir tahliye sürecinde faaliyet gösterdi ve bu sebeple mürettebatın maruz görülebileceği konusunda mutabık kalındı." diye konuştu.

"Mürettebat kurallara riayet etti"

Soruşturmada ayrıca, mürettebatın angajman kurallarına ve yasalara uygun şekilde hareket ettiği öne sürülerek, "Mürettebatın aldığı karar, kendilerinin ve uçağın güvenliğini sağladı." bilgisine yer verildi.

ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi esnasında Kabil havaalanında meydana gelen ölümler, Biden yönetiminin tahliye konusundaki başarısızlığını ortaya koymuştu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.