ABD'nin Filistin kararına Fransa'dan tepki

ABD'nin Filistin kararına Fransa'dan tepki

Fransa, ABD'nin, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) yardımları durdurma kararının esef verici olduğunu bildirdi.

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD yönetiminin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) verdiği mali desteği tamamen kaldırma kararı eleştirildi.

Açıklamada, "Fransa, ABD'nin UNRWA'ya sağladığı mali desteği durdurma kararından derin esef duyuyor." ifadeleri kullanılarak, 5 milyondan fazla Filistinli mültecinin faydalandığı bu yardımların, yerel ve bölgesel istikrar için önemi ve UNRWA'ya duyulan bağlılığın altı çizildi.

Filistinli mültecilerin durumu ve topraklarına geri dönüşlerinin ancak taraflar arasında nihai müzakerelerde ele alınabileceği belirtilen açıklamada ayrıca UNRWA'nın faaliyetlerini sürdürmesi için uluslararası toplumun seferber olması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, Fransa'nın UNRWA'ya mali katkısının bu yıl artırıldığına dikkati çekilerek, başta eğitime yönelik faaliyetler olmak üzere, kurumun harcamaları için yeni mali kaynak arayışlarının değerlendirildiği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, 30 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, ABD'nin UNRWA'ya mali yardımları tamamen durdurma kararı aldığını bildirmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.