Ürdün'den ABD'ye Filistin tepkisi

Ürdün'den ABD'ye Filistin tepkisi

Ürdün, ABD'nin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’na yaptığı mali yardımları durdurmasına tepki gösterdi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safedi, ABD'nin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’na (UNRWA) yaptığı mali yardım tamamen durdurma kararını eleştirdi.

Reuters'a demeç veren Bakan, 2 milyondan fazla Filistinlinin bulunduğu ülkesinin  UNRWA’ya siyasi, mali ve uluslararası destek sunmaya devam edeceğini söyleyerek “UNRWA’ya yardımları durdurmanın mülteciler ve tüm bölge üzerinde son derece tehlikeli insani, siyasi ve güvenlik sonuçları olacaktır” şeklinde konuştu.

Diğer yandan Ürdün'ün başkenti Amman'da toplanan yüzlerce Filistinli, ABD'nin kararını protesto etti.

Euronews'in haberine göre, göstericiler, Washington yönetiminin kararının aralarında engelli kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce sığınmacıyı olumsuz etkileyeceğini belirtti.

UNRWA’ya yaklaşık 300 milyon dolarlık yardımda bulunan ABD'nin Dışişleri Bakanlığı, UNRWA’ya mali yardımları tamamen durdurma kararı aldığını bildirmişti.

BM Genel Kurulu’nca 1949’da Ürdün, Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinli mültecilere yardım amacıyla kurulan UNRWA, bölgede yaklaşık 5 milyondan fazla kişiye eğitim ve sosyal alanda yardım götürüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.