ABD'nin Gazze'ye havadan attığı yardımlar sivillerin üzerine düştü: En az 5 ölü

ABD'nin Gazze'ye havadan attığı yardımlar sivillerin üzerine düştü: En az 5 ölü

Gazze'nin kuzeyindeki bölgelere havadan bırakılan yardımların paraşütlerinin açılmaması faciaya neden oldu.

ABD Gazze'nin kuzeyindeki bölgelere havadan yardım atmayı sürdürürken bugün atılan yardımlar sivillerin ölümüne yol açtı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre ABD'ye ait bir askeri uçak bugün Gazze Şehri çevresine havadan yardım bıraktı.

Paraşütlere bağlı yardım kutularından bazıları havada açıldı birçok yardım malzemesi, toplu şekilde yardım bekleyen Filistinlilerin üzerine yağdı.

Bazı yardım kutuları da paraşütlerinin açılmaması sebebiyle doğrudan sivillerin üzerine düştü.

Bölge kaynakları olayda 2'si çocuk en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda sivilin düşen yardımlar nedeniyle yaralandığını aktardı.

Gazze'deki İsrail katliamlarının en büyük destekçisi

ABD, İsrail'in Gazze'deki katliamlarının en büyük destekçisi konumunda.

Washington yönetimi şimdiye kadar İsrail'e siyasi desteğin yanı sıra milyarlarca dolar değerinde silah yardımında da bulunmaya devam ediyor.

İnsani yardım kuruluşları ABD'nin Gazze'ye havadan yardım atmak yerine İsrail'e askeri yardımları kesmesi gerektiğini belirtiyordu.

Oxfam Amerika'nın barış ve güvenlikten sorumlu direktör yardımcısı Scott Paul yaptığı açıklamada, bu hamlenin daha ziyade "Gazze'deki vahşete katkıda bulunan ABD'li yetkililerin vicdanlarını rahatlatmaya yönelik olduğunu" belirtmişti.

Paul, "ABD, Gazze'ye havadan rastgele yardım atmak yerine, İsrail'e ayrım gözetmeyen saldırılarda kullanılan silah akışını kesmeli, derhal ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için baskı yapmalı ve İsrail'in insani yardım, erişim ve diğer temel hizmetleri sağlama görevini yerine getirmesi konusunda ısrarcı olmalıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum