"ABD'nin hava saldırısında 38 rejim unsuru öldü"

"ABD'nin hava saldırısında 38 rejim unsuru öldü"

Yerel kaynaklar, ABD'nin Deyr ez Zor saldırısında 38 rejim unsurunun öldürüldüğünü öne sürdü.

Esed rejimine bağlı kaynaklar günün ilk saatlerinde ABD'ye bağlı savaş uçaklarının, Deyr ez Zor'da rejim unsurlarını hedef aldığını ifade etmişti. Rejime bağlı SANA haber ajansı, çok sayıda askerin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi bu saldırıya dair ayrıntıları paylaştı. Deyr ez Zor iline bağlı El Bukemal'in sınır hattında gerçekleşen saldırıda Harra yerleşimi hedefteydi.

Kuruluşa göre ABD savaş uçakları, Esed rejimi saflarında savaşan İran destekli yabancı milisleri hedef aldı. Iraklı yahut Lübnanlı olduğu düşünülen milislerden yaklaşık 40 tanesi öldü. Haaretz'in haberine göre ölü sayısı 38. Hava saldırısında çok sayıda ağır yaralının ve ulaşılamayan kişilerin olduğu da ifade ediliyor.

Rejim lideri Beşar Esed saldırıyı ABD insansız hava araçlarının düzenlediğini öne sürdü. ABD askeri sözcülerinden binbaşı Josh Jacques ise saldırıyı ABD destekli koalisyonun düzenlemediğini iddia etti.

Bilindiği gibi ABD, Suriye'nin doğusunda Tanf bölgesinde faaliyet gösteriyor. Bu doğrultuda koalisyon savaş uçakları zaman zaman bölge yakınlarında rejim unsurlarını ve Şii milisleri hedef alan saldırılar düzenliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.