IŞİD'den rejim hattına 'yarma' saldırısı

IŞİD'den rejim hattına 'yarma' saldırısı

IŞİD'e bağlı savaşçılar, Suriye'nin doğusunda rejim hattına yönelik ani bir saldırı gerçekleştirdi.

IŞİD'e bağlı savaşçılar, Suriye'nin doğusunda rejim hattına yönelik ani bir saldırı gerçekleştirdi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor ili kırsalındaki El Bukemal ilçesi kırsalında konuşlu bulunan rejimin savunma hattına yönelik IŞİD tarafından bir saldırı düzenlendi.

Rejim büyük kayıp verdi

Dün gerçekleşen ani saldırıda Esed rejimine bağlı güçler ve İran destekli yabancı Şii milislerin çok sayıda zayiat verdiği rapor ediliyor.

Bölge kaynaklarının aktardığı rakamlara göre, IŞİD'in saldırısıda rejime bağlı güçlerden en az 18 kişi öldü, onlarcası da yaralandı.

Saldırının El Bukemal ilçesi kırsalındaki rejim hattına yönelik bir 'yarma' girişimi olduğu değerlendirilirken, bölgede uzun süre devam eden çatışmların ardından rejime ait savaş uçakları ilçe kırsalında çok sayıda hava saldırısı düzenledi.

Hava saldırılarıyla birlikte geri çekilen IŞİD unsurlarının rejime bağlı güçlerden çok sayıda silah ve mühimmatı ele geçirdiği ifade ediliyor.

IŞİD sık sık saldırıyor

Suriye'nin Irak sınırında bulununa ve stratejik önemiyle ön plana çıkan El Bukemal ilçesi geçen sene Kasım ayında Rusya'nın yoğun hava desteğiyle IŞİD'den ele geçirilmişti.

Rejime bağlı güçlerin kontrolünde olan ilçe merkezine yönelik IŞİD'in düzenlediği yoğun saldırılar sebebiyle bölgede tam anlamıyla bir savunma hattının kurulamadığı biliniyor. 

IŞİD'in kent merkezine yönelik saldırıya geçebileceği ihtimaline karşı IŞİD'in yarma taarruzu denemelerinde, rejime bağlı savaş uçakları bölgede uçuşlar yapmaya ve belli noktaları vurmaya başlıyor.

Aynı şekilde Deyr ez Zor kırsalında, El Bukemal kuzeyindeki bölgelerde de IŞİD ile ABD destekli PYD/PKK güçleri arasında sıcak çatışmalar yaşanmakta.

Bu çatışmalara ABD öncülüğündeki koalisyonun yanında, Bağdat hükümeti güçlerine bağlı savaş uçakları da destek vermekte.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.