ABD'nin İran'a tekrar yaptırım uygulaması TL'yi daha da zayıflatabilir

ABD'nin İran'a tekrar yaptırım uygulaması TL'yi daha da zayıflatabilir

ABD Başkanı Trump, twitter hesabından Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD'nin İran ile olan nükleer anlaşmadan çekilip çekilmeyeceğine dair kararını Salı günü duyuracağını belirtmişti.

ABD'nin İran petrol ihracatına yeniden yaptırım uygulaması, TL'yi daha da zayıflatabilir. 

Danske Bank'tan Jens Pedersen'in yapmış olduğu analize göre, bunun sebebi, İran'a tekrar yaptırım uygulanması durumunda, liranın zayıflamasına yönelik riskin çoğu büyük paraya kıyasla daha fazla olması. Yen ve İsviçre Frankı da aynı risk ile karşı karşıya. 



Kanada Doları, Norveç Kronu ve ruble ise, yaptırımlardan yarar sağlama ihtimali yüksek olan paralar arasında yer alıyor. 

Petrol, İran'ın ABD yaptırımlarından muafiyetinde son gün olan 12 Mayıs'ın öncesinde 2014'ten bu yana olan en yüksek seviyesinin yakınından işlem görüyor. ABD Başkanı Trump, twitter hesabından Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD'nin İran ile olan nükleer anlaşmadan çekilip çekilmeyeceğine dair kararını Salı günü duyuracağını belirtti. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.