Dolar tarihi rekorunu tazeledi

Dolar tarihi rekorunu tazeledi

Dolar/TL, 4.30'u geçerek tarihi zirvesini yenilerken, BIST 100 endeksi 7 ayın en düşük seviyelerine geriledi.

ABD'deki faiz oranlarındaki artışın doları destekleyeceği beklentileri ile dolar endeksi bu yılın en yüksek seviyelerine gelirken, TL dahil gelişmekte olan ülke para birimleri baskı altında.

TL varlıklardaki kırılganlığın sürüyor olması ve dış piyasada ABD Doları'ndaki güçlenmenin etkisiyle, dolar/TL kurunda yukarı yönde baskı devam ediyor. Güne 4,27 civarında başlayan dolar/TL kuru, piyasaların kapanış saatlerine doğru 4.30 seviyesinin üzerine çıkarak tarihi rekor seviyesini yeniledi.

4.3018 ile yeni zirvesini test eden dolar/TL, saat 17:58'de 4.2992 seviyesinde yer aldı. 

Euro/TL ise aynı saatte 4.0994 seviyesinde yer aldı.

Bankacılar euronun da dolar karşısında değer kaybı nedeniyle euro ve sepet bazında rekor görülmediğini belirtirken euro dolar paritesi bugün 1.1850 ile yılın en düşük seviyesinde.

Dolardaki değer kazancı ile birlikte gelişmekte olan ülke piyasalarından fon çıkışları yaşanmasıyla tüm gelişmekte olan ülkeler satış baskısı altında kalırken; TL ve ruble dolar karşısında en çok değer kaybı yaşayan iki para birimi konumunda.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.