ABD'nin, Rusya’nın INF’yi ihlal etmesi durumunda alacağı tedbirler

ABD'nin, Rusya’nın INF’yi ihlal etmesi durumunda alacağı tedbirler

ABD Kongre Araştırma Merkezi yayınladığı raporda, Washington'un, Rusya'nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nı ihlal etmesi durumunda alınacak tedbirler belirtildi.

Russia Today'de yer alan habere göre, ABD Kongre Araştırma Merkezi'nin yayınladığı raporda, Washington'un, Rusya'nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nı (INF) olası ihlali durumunda askeri yanıt için yasal tedbirler geliştirebileceği belirtildi.

Raporda "Rusya'da INF anlaşmasını ihlal eden yeni bir seyir füzesinin ortaya çıkmasıyla bağlantılı olarak, çeşitli eylem planları üzerinde çalışıldığı vurgulandı" ve "Bu seçenekler arasında hem askeri tedbirler hem de ABD müttefikleriyle yapılacak istişarelerle birlikte diplomatik adımların atılması yer alıyor" ifadelerine yer verildi.

'Olası durumda NATO'nun birliği bozulabilir'

Belgede aynı zamanda, Washington'un bu tür eylemlerinin Avrupa Birliği'ndeki (AB) siyasi görüş farklılıklarını derinleştirebileceği ve NATO'nun birliğini bozabileceği de belirtildi.

Ekim ayında, ABD Başkanı Donald Trump, Moskova'nın yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Washington'un INF Antlaşması'ndan çekileceğini açıklamıştı. Daha sonra, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Moskova'nın 60 gün içinde yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda Washington'un INF Anlaşması'ndan çekileceğini söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.