Rusya İstanbul Boğazı'ndan geçen ABD donanma gemisini izliyor

Rusya İstanbul Boğazı'ndan geçen ABD donanma gemisini izliyor

Moskova'dan Karadeniz filosuna ait Rus gözlem gemisinin ABD donanmasına ait USS Fort McHenry çıkartma gemisinin hareketlerini izlediği açıklaması geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, Karadeniz filosuna ait Rus gözlem gemisinin, Karadeniz’e giren ve ABD’ye ait USS Fort McHenry çıkartma gemisinin hareketlerini izlediği Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Karadeniz filosuna ait Rus gözlem gemisi, ABD donanmasına ait USS Fort McHenry çıkartma gemisinin hareketlerini izliyor” denildi.

ABD gemisi ‘karartma’ yaparak geçti

ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait 186 metre uzunluğunda ki, USS Fort McHenry (LSD-43) adlı savaş gemisi, İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e açıldı. Dün gece gerçekleşen ve bu sabah Karadeniz'de seyretmeye başlayan gemi, 'karartma' yaparak geçişini gerçekleştirdi.

ABD Altıncı Filo Komutanı Lisa Franchetti konuya ilişkin, “USS Fort McHenry gemisinin Karadeniz’e girmesi, bizim bu denizdeki güvenliğe kolektif bağlılığımızı teyit ediyor. Bu durum ayrıca NATO ve bölgedeki partnerlerimizle zaten güçlü olan ilişkilerimizi daha da güçlendiriyor” açıklamasını yaptı.

Komutan ayrıca, ABD gemilerinin Karadeniz’de müttefikleri için olmaya devam edeceğini ifade ederek, 2018’de 10’dan fazla ABD donanmasına ait geminin Karadeniz’de bulunduğunun altını çizdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.