ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına engel olabilecek tasarı kabul edildi

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına engel olabilecek tasarı kabul edildi

ABD Temsilciler Meclisi Perşembe günü Başkan Joe Biden'ın Türkiye'ye F-16 satışına izin vermesinin önüne geçebilecek yasa tasarıyı onayladı.

Yasa tasarının demokrat kanadından Frank Pallone ve Chris Pappas tarafından Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) tasarısına eklenmesi için açılan oylama, 244'e 179 oy ile kabul edildi.

Tasarı ABD'de Türkiye'nin F-16'larını yenilemek ve modernize etme talebi için gelen büyük desteğin yalnızca birkaç hafta sonrasında onaylanmış oldu.

Tasarı içerisinde Ankara'ya satış yapılması Washington'un ulusal güvenliği için gerekli olup olmadığının ve Türkiye'nin F-16'lar ile Yunan hava sahasını 'ihlal edip etmeyeceğinin' belirlenmesi şart koşuluyor.

Kongre üyeleri, daha önce Biden'ın NATO Zirvesi'nde Türkiye F-16 satılabileceğine dair olumlu sinyaller vermesi üzerine savaş uçaklarının Yunanistan'a karşı kullanılacağını söyleyerek satışa karşı çıkmışlardı.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.