ABD'den Türkiye'ye F-16 konusunda destek

ABD'den Türkiye'ye F-16 konusunda destek

Washington'dan Türkiye'nin F-16 filosunu modernize etme planlarını desteklediğini söyledi.

ABD yönetimi dün (Çarşamba) Türkiye'nin F-16 filosunu modernize etme planlarını desteklediğini söyledi.

Olumlu sinyaller Ankara yönetiminin Madrid'deki NATO toplantısının hemen öncesinde Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya girişini onaylaması üzerine geldi.

ABD yönetiminden üst düzey bir yetkili Türkiye'nin Salı günü yapılan görüşmeler sırasında F-16 konusunu gündeme getirmediğini ifade etmişti.

ABD Savunma Bakanlığı sekreteri Celeste Wallander konuya dair yaptığı açıklamada, "ABD Savunma Bakanlığı Türkiye'nin F-16 filosunu modernize etme isteğini tamamıyla desteklemektedir." dedi.

Wallander açıklamasının devamında, "ABD Türkiye'nin savaş jeti filosunu modernize etme isteğini desteklemektedir çünkü bu NATO güvenliği için, dahası ABD güvenliği için bir katkı anlamına gelmektedir." ifadesini kullandı.

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği süreci ilk olarak Türkiye'nin engeline takılmıştı. Türkiye'nin bu üyelik taleplerini onaylamak için bazı taahhütler verilmesine dair talebi sonrası müzakereler gerçekleştirilmişti.

F-16'lara dair kararın da bu müzakere süreçlerinin bir sonucu olabileceği değerlendiriliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.