NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Bugün tarihi kararlar alacağız

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Bugün tarihi kararlar alacağız

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından ittifakın, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük zorlukla ile karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi'nin açılış oturumu öncesi konuşan Stoltenberg, “müttefik ülkeler olarak şu ana kadar karşılaştığımız en ciddi güvenlik krizinin ortasında bir araya geliyoruz. Bu tarihi ve dönüştürücü bir zirve olacak" ifadesini kullandı.

"Bugün tarihi kararlar alacağız"

Bugün tarihi kararlar alacağız." diyen Stoltenberg, son olarak 2010'daki Lizbon Zirvesi'nde kabul edilen Stratejik Konsept belgesinin değişeceğini bildirdi.

Stoltenberg, o zamanki belgede Çin'den tek kelimeyle bahsedilmediğini, Rusya'nın stratejik ortak olarak görüldüğünü hatırlatarak, bugünkü belgede Rusya'nın NATO'nun güvenliğine doğrudan tehdit ve Çin'in NATO değerleri ve çıkarları karşısında sınama oluşturduğunun görüleceğini belirtti.

Stoltenberg ayrıca Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından dün imzalanan üçlü muhtıranın ardından İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğe davet edilmesi konusunda bugün karar alınacağını söyledi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.