ABD'nin Venezuela saldırısında 32 Küba askeri öldü
Küba, ABD'nin Venezuela'ya gerçekleştirdiği saldırıda Kübalı 32 askerin öldüğünü bildirdi.
Küba, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşinin kaçırıldığı ABD saldırısı sırasında 32 savaşçısının öldüğünü açıkladı.
Havana Pazar günü yaptığı açıklamada ölenler için 5 ve 6 Ocak tarihlerinde iki günlük yas ilan edildiğini belirtti.
Devlete bağlı haber ajansı, "Kübalı savaşçıların Venezuela hükümetinin talebi üzerine Küba ordusu adına görevlerini yerine getirirken öldürüldüklerini" söyledi.
Ajans, öldürülen Kübalıların "şiddetli direniş gösterdikten sonra saldırganlara karşı doğrudan çatışmada ya da tesislerin bombalanması sonucu öldüğünü" belirtti.
Küba, Venezuela yönetiminin yakın bir müttefikiydi ve yıllardır ülkeye asker ve polis güçleri gönderiyordu.
Trump Venezuela'nın ardından gözünü Küba'ya mı dikti?
Pazar günü Air Force One uçağında gazetecilere konuşan ABD Başkanı Donald Trump, baskınlar sırasında "karşı tarafta çok fazla ölüm olduğunu" söylemişti.
Trump ayrıca "çok sayıda Kübalının da öldürüldüğünü" belirtmişti.
Aralarında Brezilya, Kolombiya, Şili ve Meksika'nın da bulunduğu sol eğilimli bölge liderleri Maduro'nun alıkonulmasını kınarken, Arjantin'den Ekvador'a kadar sağcı hükümetlere sahip ülkeler olayı memnuniyetle karşıladı.
Kaynak: Mepa News
