ABD'nin Yemen'e yönelik hava saldırıları devam ediyor

ABD'nin Yemen'e yönelik hava saldırıları devam ediyor

ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik kapsamlı bombardımanının ardından Husiler halen Kızıldeniz rotasındaki gemileri hedef almaya devam ediyor.

Reuters'a konuşan iki ABD'li yetkiliye göre ABD ordusu Salı günü Yemen'de Husilere ait fırlatılmaya hazırlanan dört gemisavar balistik füzeye karşı yeni bir saldırı gerçekleştirdi ve bu saldırı Kızıldeniz'deki gemileri hedef alan İran'a bağlı gruba karşı atılan son adım oldu.

Yetkililerden biri füzelerin bölgedeki gemileri hedef almaya hazırlandıkları için vurulduğunu söyledi. ABD saldırısı, Husi güçlerinin ABD'nin sahip olduğu ve işlettiği Gibraltar Eagle adlı kuru yük gemisini gemisavar balistik füzeyle vurmasından bir gün sonra gerçekleşti.

Husilerin Kızıldeniz gemilerine yönelik saldırıları, ABD ve İngiltere'nin geçen hafta Husilerin kabiliyetlerini azaltmak için başlattığı ilk saldırı dalgasından sonra halen devam ediyor.

Ancak ABD'nin geçen hafta önceden planlanmış hedeflere yönelik ilk saldırılarının aksine, Salı günkü saldırılar ABD ordusunun Husi askeri kabiliyetlerini tespit ettikçe onları aktif bir şekilde vuracağını gösteriyor gibi görünüyor. Önümüzdeki süreçte ABD’nin bu saldırıları devam edebilir.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 11 Ocak'ta Somali kıyıları yakınlarında düzenlenen operasyonda İran yapımı gelişmiş balistik füze ve seyir füzesi parçalarının ele geçirildiğini duyurdu.

Kaynak: Mepa News, Reuters

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.