ABD'nin yeni güvenlik önlemi: Tüm vücudu uzaktan tarayan cihazlar

ABD'nin yeni güvenlik önlemi: Tüm vücudu uzaktan tarayan cihazlar

ABD'de metrolara güvenlik önlemleri için yeni teknoloji cihazlar geliyor.

ABD'nin Los Angeles kentinde metrolarda güvenlik önlemleri artırılıyor. Bu kapsamda metro girişlerini tüm vücudu aynı anda tarayacak cihazlar yerleştiriliyor.

Yaklaşık 10 metreden kişinin üzerinde bulunan olası silah ve bombaları tespit edecek cihazın tüm metro istasyonlarına yerleştirileceği ifade ediliyor.

25-001.jpgBir İngiliz firması tarafından üretilen cihazlar, geniş bir alandaki birçok kişiyi aynı anda izleyebiliyor. Yetkililerin ifadesine göre cihaz, saatte 2 bin yolcudan fazlasını tarayabilme kapasitesine sahip.

Los Angeles metrosu yetkilileri, teknolojinin radyasyon oluşturmadığı, insan vücudundan yayılan sinyalleri kullandığı, bu sebeple de sağlığa zararlı olmadığı bilgisini paylaştı. İnsan vücudundan yayılan sinyalleri bloke eden cisimler cihaz ekranında görülebilecek ve görevliler bu cisimlerin bir tehdit olup olmadığına karar verecek.

Los Angeles metrosunu günde 150 bin kişinin kullandığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News, Business Insider

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.