Abdulkadir Selvi: "AK Parti HÜDA PAR konusunu yeniden değerlendirmek zorunda"

Abdulkadir Selvi: "AK Parti HÜDA PAR konusunu yeniden değerlendirmek zorunda"

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ikinci tura kalan seçimler konusundaki değerlendirmelerini aktardı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinini kinci tura kalmasının ardından, tarafların izlemesi gereken stratejileri değerlendirdi.

Bugünkü köşe yazısında Selvi, "Erdoğan’ın seçimlere ilişkin değerlendirmesinden bazı başlıkları paylaşmak istiyorum." ifadelerinin ardından şu değerlendirmelere yer verdi:

Büyükşehirlerdeki oy kaybı

"Erdoğan, İstanbul ve memleketi Rize başta olmak üzere bazı büyükşehirler için ayrıntılı bir çalışma yapılmasını istemiş. AK Parti bir İstanbul partisi. Seçimleri kazanmak için öncelikle İstanbul’u kazanması gerekiyor. AK Parti’nin İstanbul raporunda ne yer alacak merak ediyorum."

İstanbul imajı

"Hayat pahalılığı, yüksek enflasyon ve zamlar büyükşehirlerde etkili oluyor. Özellikle de İstanbul’da. Yüksek kiralar, Suriyeli mülteciler gibi sorunlar var. Ama asıl önemli olan, AK Parti’nin imaj sorunu var. Ekrem İmamoğlu’na ve Canan Kaftancıoğlu’na açılan dava AK Parti’nin imajına zarar veriyor. İstanbul’un bir de Kürt seçmen gerçeği var."

HÜDA PAR etkisi

"AK Parti HÜDA PAR konusunu yeniden değerlendirmek durumunda. Güneydoğu’daki katkısı ile İstanbul başta olmak üzere batı bölgelerinde Cumhur İttifakı’nın algısına olan etkisi değerlendirilmeli. Cumhur İttifakı tanımını özellikle kullandım. Çünkü MHP’nin de bu yönde bazı tespitleri var."

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.