Abdurrahman Dilipak: CHP'liler din konusunda karar versin

Abdurrahman Dilipak: CHP'liler din konusunda karar versin

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak CHP'lilerin din konusunda karar vermeleri gerektiğini yazdı.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, dinin siyaset malzemesi yapıldığını söyledi. CHP'lilerin din konusunda karar vermeleri gerektiğini söyledi.

Dilipak'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Her şey birbirine karıştı. Din siyasetin malzemesi oldu sanki. CHP’liler bile hidayete erdi. CHP’lilere tavsiye, 1954 yılı Cumhuriyet gazetesinin “Fetih ekleri”ni bulsunlar. Orda “türbe ziyaret adabı” var, bir okusunlar. Bir ilmihal, bir namaz hocası da lazım. Mesela zemzemi 3 yudumda, yüzünüzü kıbleye dönüp, ayakta içeceksiniz. Gelenek böyle. Şimdiden cep telefonunuza bir kıble bul programı indirin, ücretsiz!"

"Madem bu işe soyundunuz. Cenaze namazını birçok kişi öğrendi ama, bayram namazı konusunda yeteri kadar bilgili değiller. Bayram namazı hutbesi namazdan sonra okunur ve hutbe namazın bir parçasıdır. Hemen camiden çıkmayacaksınız. Bu saatten sonra cami mektebine, Kur’an kursuna gidecek haliniz yok. Okuyarak öğreneceksiniz. İnternette de bunları bulabilirsiniz."

"Aslında CHP’liler din konusunda bir karar verseler. Kendileri de rahat eder, biz de. Kaftancıoğlu çizgisi mi, İmamoğlu çizgisi mi asıl! Burada “takıyye” yapan kim?"

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.