ABD'ye ait 2 Apache helikopter düştü, 3 pilot öldü

ABD'ye ait 2 Apache helikopter düştü, 3 pilot öldü

ABD'nin Alaska eyaletinde orduya ait iki AH-64 Apache tipi helikopterin düşmesi sonucu 3 pilotun hayatını kaybettiği, 1'inin yaralandığı açıkladı.

ABD'nin kuzeybatında yer alan Alaska eyaletinde orduya ait iki saldırı helikopterinin düşmesi sonucu 3 pilotun öldüğü bildirildi.

İki adet AH-64 Apache tipi saldırı helikopterinin, perşembe günü eğitim uçuşundan döndüğü sırada Alaska'nın Healy bölgesi yakınlarında düştüğü belirtildi.

Helikopterin hangi nedenlerle düştüğü hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak bazı kaynaklar, helikopterlerin çarpışarak düştüğünü iddia ediyor. Ayrıca, olayla ilgili inceleme başlatıldığı açıklandı.

Amerikan ordusu sözcüsü Molly Treece, helikopterde bulunan 4 kişiden 3'ünün hayatını kaybettiğini söyledi.

Helikopterlerin düşmesi sonucunda yaralanan bir pilotun hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Bu yıl Alaska eyaletinde Apache helikopterlerin karışmış olduğu 2'nci bir kaza daha meydana gelmiş oldu. Şubat ayında Alaska'nın güneyindeki Talkeetna havalimanında bir Apache helikopterin düşmesi neticesinde 2 asker yaralanmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum