ABD'ye giden göçmenleri durdurmak için yeni plan

ABD'ye giden göçmenleri durdurmak için yeni plan

Meksika hükumeti, ABD'ye ulaşmak isteyen Orta Amerika ülkeleri kökenli göçmenlere çalışma izni, okul ve sağlık hizmetleri verileceğini bildirdi.

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, Orta Amerika'dan ABD'ye ulaşmak isteyen göçmenleri durdurmak için sığınma başvurusu yapmaları durumunda geçici çalışma izni, okul ve sağlık hizmetleri verileceğini açıkladı.

Guatemala, Honduras ve El Salvador'dan yola çıkan binlerce göçmenin oluşturduğu dev göçmen karavanını durdurmayı amaçlayan ve Trump yönetimi ile müzakere edilerek getirilen teşvik, bu göçmenlerin Meksika'nın güney eyaletleri Chiapas ve Oaxac'da kalmalarını öngörüyor.

ABD İç Güvenlik Bakanı Nielsen: Sınırımıza gelmelerine gerek yok

ABD İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen konuyla ilgili açıklamasında, Meksika hükümetinin göçmenlere teklifinin Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) desteğiyle uygulamaya geçirileceğini söyledi.

Nielsen, planın ilk aşamasında sığınma başvurusunda bulunanların mümkün olduğu kadar çabuk bir şekilde sığınmacı statüsünü elde etmelerini sağlamak ve "bu insanların ABD sınırına tehlikeli bir yolculuk yapmak zorunda bırakılmamaları olduğunu" söyledi.

Birleşmiş Milletler'e (BM) göre Orta Amerika'dan ABD'ye ulaşmak için yola çıkan göçmen kervanına 7 binden fazla kişinin katıldı, bunlar arasında 2 bin 300 çocuk bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.