'İstenmeyen' göçmenler ABD'ye doğru yollarına devam ediyor

'İstenmeyen' göçmenler ABD'ye doğru yollarına devam ediyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'gelmeyin' dediği ve aksi takdirde Meksika sınırına asker sevkiyatı yapma tehdidinde bulunduğu 7 bini aşkın göçmen yolculuklarına devam ediyor.

El Salvador’dan yola çıkıp Amerika’ya gitmeye çalışan yeni bir grup göçmen daha, Pazar günü, Guetamala’ya geçtiler. Hali hazırda binlerce orta Amerikalı, ABD sınırına doğru göç yolculuklarına devam ediyorlar.

300 kadar El Salvadorlu göçmen Pazar günü başkent San Salvador’dan yola çıktılar.

Çoğunluğu Honduraslılardan oluşan ve sayıları 3500-7000 civarında olan göçmenler, Ekim ayının ortalarından bu yana Amerika’ya doğru ulaşmaya çalışıyorlar. Kalabalık grup şu an Meksika’nın güneyinde bulunuyor.

Trump'ın 'gelmeyin' dediği göçmenler

Yaklaşan 6 Kasım ara seçimleri öncesi Trump yönetimi ABD'ye doğru seyahat eden göçmenlerle ilgili sert mesajlar veriyor ve bu kişilere ülkelerine geri dönmeleri çağrısında bulunuyor.

Nielsen, “Başkan Trump, bu ülkeye yasal olarak gelmenin yolları olduğuna dikkat çekiyor. Bunun dışındaki hiçbir girişe asla müsamaha edilmeyecek ve buna engel olmak için her türlü imkan ve yetki masadadır ve seferber edilecektir” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, son olarak yaptığı açıklamada Amerika-Meksika sınırını kapatacağını ve sınıra asker göndereceğini söyledi. Cuma günü de ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, sınırda askerlerin görev alması konusunda gerekli yetkilendirmeleri yaptı.

Pazar akşamı itibariyle yüzlerce Salvadorlu göçmen Guetamala sınırını geçti. Göçmenler yolculuklarını sosyal medyadan da yayınlamaya devam ediyorlar. Öte yandan Salvador polisi aşırı sıcak hava nedeniyle göçmenlere su dağıtıyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF’ten yapılan açıklamada göçmen konvoyları içerisinde 2300 kadar çocuğun bulunduğunun tahmin edildiği belirtildi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.