Kanada 10 bin göçmeni sınır dışı edecek

Kanada 10 bin göçmeni sınır dışı edecek

Kanada Sınır Dairesi, ülkeye kaçak olarak giren 10 bin göçmenin sınır dışı edilmesini planladıklarını açıkladı.

Kanada Sınır Dairesi yaptığı açıklamada, bir yıl içerisinde 10 bin göçmenin sınır dışı edilmesinin planlandığını duyurdu.

Sınır dışı edilecek kişilerin sadece göçmenlik ve sığınma başvuruları reddedilen kişiler değil, yetkililer tarafından ulusal güvenlik açısından tehdit olduğu düşünülen kişileri de kapsayacağı belirtildi.

Kanada Devlet Yayın Kurumu’na açıklamalarda bulunan Sınır Dairesi Sözcüsü, “Kanada yıllardır çok sayıda göçmeni ve sığınmacıyı kabul eden bir ülke ancak ülkemize gelen kişilerden de bizim yasalarımıza ve süreçlerimize uymasını bekliyoruz” dedi.

Hali hazırda sınır dışı edilecek kişi sayısının 18 bin olduğu bunlardan 5300’ünün herhangi bir sığınma ya da benzeri başvurusu dahi bulunmayan kişiler olduğu ifade ediliyor.

Ülkede muhalif muhafazakar kesim, Amerika sınırından ülkeye giren kişilerin sayısının kriz boyutunda olduğunu buna karşın hükümetin konuyu ciddiye alan bir planının olmadığını savunuyorlar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.