"Almanya'ya gelen göçmenlere antisemitizme karşı ders verilsin"

"Almanya'ya gelen göçmenlere antisemitizme karşı ders verilsin"

Almanya Yahudileri Merkez Konsülü, ülkeye yeni gelen Müslüman göçmenlere antisemitizm karşıtı ders verilmesi gerektiğini belirtti.

Almanya Yahudileri Merkez Konsülü, ülkeye yeni gelen müslüman göçmenlere antisemitizm (yahudi düşmanlığı) karşıtı ders verilmesi çağrısında bulundu.

Almanya Yahudileri Merkez Konsülü Başkan Yardımcısı Abraham Lehrer, "Bu insanların çoğu, antisemitizmin devlet aklı olduğu ve İsrail Devleti'nin var olma hakkının inkar edildiği rejimlerden etkilenmiş kişiler." diyerek göçmenlere antisemitizme karşı entegrasyon dersleri verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Protestant Press Service'e konuşan Lehrer, Almanya'da yükselen aşırı sağın Yahudi düşmanı tutumlar sergilediğine de değindi.

Lehrer, Almanya'da yaşanan bugünkü siyasi iklimin kendisine Hitler'in Nazi partisinin yükselişe geçtiği Weimar Cumhuriyeti'nin son dönemini hatırlattığını söyledi.

Almanya Yahudileri Merkez Konsülü Başkan Yardımcısı Lehrer, yetkilileri neo-nazi yürüyüşlerinde görülen antisemitist davranışları yeteri kadar kınamamak ve soruşturmamakla eleştirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.