Trump: Göçmenler ülkemizi istila ediyor

Trump: Göçmenler ülkemizi istila ediyor

ABD Başkanı Donald Trump, ülkeye ulaşmayı hedefleyen göçmenleri geri dönmeleri konusunda uyarırken bu 'yolculuğu' istila olarak niteledi.

Güney Amerika'dan yola çıkarak ABD'ye ulaşmayı hedefleyen 'göçmen kervanı' hakkında konuşan ABD Başkanı Donald Trump, göçmenleri yasal bir sınır kapısına gelmeleri ya da geri dönmeleri konusunda uyardı.

Trump, "Şu anda büyük ve iyi organize olmuş kervanlar güney sınırımıza doğru ilerlemekte. Bazıları bunu istila olarak adlandırıyor. İstilaya benziyor. Meksika sınırını vahşice geçtiler, iki gün önce gördünüz." dedi.

Basın açıklaması yapan Trump, Meksika'dan kuzeye doğru ilerlemeye devam eden ve içerisinde yaklaşık 7 bin kişinin bulunduğu düşünülen kervan hakkında alacakları önlemleri yineledi. Hiçbir ülkenin sınırının ihlal edilmesine izin vermemesi gerektiğini söyleyen Trump, sınırda 15 bin askerin olacağını söyleyerek göçmenleri uyardı.

'Uyuşturucu probleminin kaynağı göçmenler'

Trump ayrıca, kendisinden önce iktidarda bulunan Demokrat Parti'yi uyguladıkları göçmen politikası konusunda suçlayarak, kaçak göçmenlerin ülkedeki uyuşturucu sorununa kaynak olduğunu savundu, "Bu sorun uyuşturucunun ülkeye akmasına neden oluyor ve gençliğimizi mahvediyor. Ülkemizin yapısını parçalıyor. Bugünkü gibi bir uyuşturucu sorunu daha önce hiç olmamıştı. Ve dediğim gibi çoğu da güney sınırımızdan geliyor." ifadelerini kullandı.

Trump'ın açıklamaları 6 Ekim'de yapılacak ara seçimlerden hemen önce geldi. 2016'daki seçim kampanyasında da göçmenlerin azaltılması ve sınır kontrollerinin sıkılaştırılması, siyasetçinin önemli vaatleri arasında yer alıyordu.

'Acil durum' ilanı

Trump, Meksika polisi ve ordusunun, ABD'nin güney sınırına gelen göçmenleri durduramadığını belirterek 'acil durum' ilan etmiş ve sınırdaki devriyeleri harekete geçirmişti. Trump ayrıca Guatemala, Honduras ve El Salvador'a dış yardımları kesmeye ya da büyük ölçüde azaltmaya başlayacaklarını söylemişti.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, ekonomik nedenler ve şiddet yüzünden Orta Amerika'dan yola çıkıp ABD'ye ulaşmaya çalışan 'göçmen kervanında' 7 binden fazla kişi bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.