ABD'ye yürüyen göçmen sayısı 7 bini aştı

ABD'ye yürüyen göçmen sayısı 7 bini aştı

Birleşmiş Milletler Honduras, El Salvador ve Guatemala’dan yola çıkıp ABD’ye yürüyerek ulaşmaya çalışanların sayısının 7 bini aştığını duyurdu.

Birleşmiş Milletler (BM) ABD’ye yürüyerek varmayı hedefleyen ve kendilerine başka grupların da eklenmesiyle giderek büyüyen kafiledeki göçmen sayısının 7 bini geçtiğini duyurdu.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Aziz Hak, "Konvoy, 7 bin 233 kişiden oluşuyor ve çoğunluğu yürüyüşlerine kuzeye doğru devam etmek niyetinde" dedi. Hak, çoğunluğunu Honduras, El Salvador ve Guatemalalı göçmenlerin oluşturduğu kitlenin rotası üzerinde bulunan transit ülkelere, göçmenleri "saygıyla karşılamaları" çağrısında bulundu.

İki Honduraslı göçmen hayatını kaybetti

Öte yandan zor koşullarda ve yaya olarak yolculuklarına devam eden göçmen kafilesinden iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Söz konusu iki Honduraslıdan biri Cumartesi günü Guatemala'da bir aracın çarpması sonucu, diğeri de Pazartesi günü Meksika'da yaşamını yitirdi.

Honduraslı sol görüşlü eski milletvekili ve aktivist Bartolo Fuentes'in Facebook sayfasından "İstediğimiz için değil, şiddet ve yoksulluk nedeniyle sürgün edildiğimiz için gidiyoruz" sloganıyla yayınladığı mesajda Honduraslılara, "Göçmen Yürüyüşü" çağrısı yapılıyordu.

Bir hafta kadar önce sosyal medyada yayınlanan bu çağrıyla harekete geçen göçmenler Latin Amerika'nın en yoksul ülkelerinden Honduras'ın San Pedro Sula otobüs terminalinde buluşup, buradan ABD'ye doğru yola çıkmıştı. Aralarında çocukların da bulunduğu kafile Pazartesi günü Meksika'ya ulaşmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, göçmen kafilesinin durdurulmaması halinde Honduras, El Salvador ve Guatemala'ya yapılan yardımları kesme tehdidinde bulunmuştu. Trump'ın bu tehdidinin ardından yürüşün lideri Fuentes, Guatemala sınırında gözaltına alınmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.