Fransa 1800 mülteciyi zorla tahliye etti

Fransa 1800 mülteciyi zorla tahliye etti

Fransız polisinin ülkenin kuzeyinde bulunan Grande-Synthe'de barınak ve çadırlarda yaşayan yaklaşık 1800 mülteciyi zorla tahliye ettiği ve göçmen merkezlerine götürdüğü bildirildi.

Fransız polisi, ülkenin kuzeyindeki Grande-Synthe'de çadır ve barakalarda yaşayan yaklaşık bin 800 mülteciyi zorla tahliye etti.

Grande-Synthe Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, yerel saatle 07:30'da başlayan tahliye operasyonuyla bölgeye yerleşen sığınmacıların yakınlardaki göçmen merkezlerine götürüldüğü kaydedildi.

Çoğu Kuzey Irak'tan gelen mültecilerin, yapılan incelemelerden sonra sınır dışı edileceği veya iltica sürecinin başlatılacağı belirtildi.

Grande-Synthe ve çevresinde yoğunlaşan mülteci ve düzensiz göçmenler, yasa dışı yollardan İngiltere'ye geçmeye çalışıyor. Fransa’da valilik, 2016 sonunda yıkılan "jungle" tipi mülteci kamplarının yeniden oluşmaması için tahliyeleri sıklaştırıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.