Macron: Suudi Arabistan'a silah satışını durdurmak sadece demagoji

Macron: Suudi Arabistan'a silah satışını durdurmak sadece demagoji

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Kaşıkçı olayı sebebiyle Suudi Arabistan'a silah satışını durdurmayı reddederken "silah satışını durdurmalıyız demenin sadece demagoji yapmak olduğunu" söyledi.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle Avrupa'da Suudi Arabistan'a silah satışının durdurulması yönündeki talepler artmasına rağmen, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Suudi Arabistan'a silah ihracatına son verilmesine karşı olduğunu açıkladı.

Macron, bugün Slovakya’nın başkenti Bratislava’da yaptığı açıklamada, Kaşıkçı olayı ile bağlantılı olarak silah ihracatının durdurulması talebinin gündeme getirilmesini "sadece demagoji yapmak” olarak nitelendirdi.

Macron, "Silah satışı ile Kaşıkçı cinayeti arasında nasıl bir bağlantı var? Yemen’de olanlar ile bağlantısı olduğunu anlıyorum ama Kaşıkçı ile hiçbir bağlantısı yok” şeklinde konuştu. Macron, "silah satışını durdurmalıyız demenin sadece demagoji yapmak” olduğunu söyledi. Macron, “burada her şeyi birbirine karıştırmamak gerektiğini” vurguladı.

Avusturya'dan ambargo çağrısı

Avrupa Birliği (AB) Konsey Dönem Başkanı Avusturya'nın Dışişleri Bakanı Karin Kneissl Alman Welt gazetesine verdiği demeçte, özellikle Yemen savaşı ve Katar ambargosuna dikkat çekerek AB çapında Suudi Arabistan'a silah ambargosu uygulanması gerektiğini söylemişti. Kneissl, Kaşıkçı cinayetini de "dehşetin sadece doruk noktası” olarak nitelendirmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.