Trump'ın 'Evinize gidin!' dediği göçmenler geri dönüyor

Trump'ın 'Evinize gidin!' dediği göçmenler geri dönüyor

Birleşmiş Milletler, ABD - Meksika sınırında iltica istemiyle bekleyen göçmenlerin ülkelerine geri dönmeye başladıklarını duyurdu.

Sayıları beş bin civarında olduğu belirtilen Orta Amerikalı göçmenlerin bir kısmı yasal yolla ABD’ye girme umudunu sürdürürken bir çoğunun da ülkesine geri dönüş yollarını aradığı kaydedildi.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM), ABD sınırında bekleyen göçmenlerin sınırdaki durumuyla ilgili 4-29 Kasım günlerini kapsayan bir rapor hazırladı.

BM Uluslararası Göç Örgütü, şimdiye kadar ABD–Meksika sınırındaki 450’den fazla göçmenin kendi ülkelerine dönmelerini sağladıklarını, 300’den fazla göçmenin de ülkelerine geri dönmek için kendilerine başvurduğunu açıkladı.

Göçmenler iş bulma umuduyla karavana katılmış

IOM son hazırladığı raporda, ABD sınırından ülkelerine geri dönen her on kişiden sekizi erkek ve üçte birinin 19-25 yaşlarında olduğunu kaydetti.

Göçmenlerin yüzde 62’sinin iş bulma amacıyla ABD’ye yerleşmek istedikleri belirtildi. Göçmenlerin yüzde 60’ının Honduras, yüzde 20’sinin Guatemala, yüzde 10’unda El Salvador vatandaşı olduğu açıklandı.

Trump: Evinize gidin!

ABD Başkanı Donald Trump, bunun bir 'ulusal güvenlik' meselesi olduğunu belirtmiş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kente yığılan göçmenlerin suç ve büyük problemlere neden olduğunu savunarak, "Evinize gidin!" ifadesini kullanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.