Meksika'dan göçmenler için BM'ye yardım talebi

Meksika'dan göçmenler için BM'ye yardım talebi

Yaklaşık 5 bin Orta Amerikalı göçmenin iltica ettiği Meksika’nın ABD sınırındaki Tijuana kasabası belediye başkanı, BM'den yardım talebinde bulundu.

Açıklama kasabaya ulaşan 4976 kadın, erkek ve çocuklardan oluşan göçmen kafilesiyle ilgili çalışmaları yürüten Belediye Başkanı Juan Manuel Gastelum’den geldi. Söz konusu göçmenler yaklaşık bir aylık yolculuğun ardından ABD'ye geçebilmek hayaliyle Tijuana’ya ulaştılar.

Göçmenler için bölgeye portatif tuvaletler, duşlarla birlikte sabun ve şampuan getirildiği ancak ihtiyaçları karşılamakta yetersiz kalındığı belirtiliyor.

"Hükümetten yardım alamayınca BM'den istedik"

Yardımları koordine eden Manuel Figueroa, “Federal hükümetten yardım alamadığımız için mecburen Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kurumlara yardım çağrısında bulunuyoruz” diye konuştu.

Yardım gönüllüsü olarak görev yapan Rene Vazquez de Meksika hükümetinin bölgedeki sorunu görmezden geldiğini ve kafilelerin bu noktaya kadar ulaşmalarına izin verdiğini söylüyor. Toplam nüfusu 1.6 milyon olan Tijuana, gelen göçmenler nedeniyle sorunlar yaşıyor. Vazquez, “Göçmenlere karşı hiçbir olumsuz görüşüm yok onlar bu noktada en masum olanlar ama sorun hepimizi etkiliyor” dedi.

Belediye Başkanı göçmenlere yardım için belediyesinin kaynaklarını kullanmayacağının sözünü verdi. Bu nedenle de Cuma günü itibariyle Birleşmiş Milletler’e yardım başvurusu yapıldı.

Belediye Başkanı Meksika hükümetini ABD Başkanı Trump’tan gelen sınırı kapatın çağrısını dikkate almamakla da eleştirdi. Belediye Başkanı bölgede durumun kontrolden çıkmak üzere olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.