Meksika-ABD sınırında halk göçmenleri protesto etti

Meksika-ABD sınırında halk göçmenleri protesto etti

Meksika'nın ABD sınırındaki kasabası Tijuana’da, ABD'ye gitmeye çalışan göçmenler protesto edildi.

Meksika’nın ABD sınırındaki kasabası Tijuana’da halk Pazar günü şehir meydanında toplandı ve ABD'ye girmeye çalışan göçmenleri protesto etti.

Kasabaya bir ay içerisinde yaklaşık 3 bin Orta Amerikalı göçmenin akın etmesi üzerine tansiyon yükseldi. Yetkililer, kasabaya gelecek toplam göçmen sayısının 10 bini bulacağını tahmin ediyorlar.

Tijuana’yla ABD'nin San Diego şehri sınırındaki devriyeler, günde sadece 100 kişinin başvurusunu kabul ediyorlar. Sığınma talebinde bulunanla tek tek kayıtlar yaptırıyorlar ve şu ana dek bölgeye ulaşıp ABD'ye sığınma başvurusu için isimlerini yazdıranların sayısı 3 bini aşmış durumda.

Halk milli marş okuyup göçmenlere "gidin" dedi

Pazar günü göçmenlerin kasabalarına gelmesinden memnun olmayan Tijuana kasabası sakinleri sınırdan 1.6 km uzaklıktaki bir meydanda toplanıp Meksika bayraklarıyla milli marşlarını söylediler. Göstericiler göçmenlere yönelik olarak “Gidin, gidin” sloganları attılar.

Halk göçmenlerin kasabalarına gelmesinden memnun olmadıklarını ve göçmenlerin kendileri için tehlike arz ettiğini söylüyorlar. Kasaba halkı kafileler halinde göçmenlerin yaşadıkları yere gelişinin bir “istila” olduğunu savunuyorlar.

Şu anda Tijuana kasabasına ulaşan çoğu 9 milyon nüfuslu Honduras’tan gelen göçmenler, yaklaşık bir ay önce yola çıkmışlardı. Bu kişilerden çoğu ülkelerinden kaçma nedenlerini aldıkları ölüm tehditleri olarak belirtiyor. Ancak bu zorlu bir yolculuktu ve çok sayıda göçmen vazgeçip geri dönmek zorunda kaldı.

Kasabadaki jimnastik salonu ve spor tesisleri göçmenler için konaklama alanına dönüştürüldü. Bölgedeki özel konaklama tesislerinin 700 belediyenin oluşturduğu alanların da maksimum 3 bin kişi kapasitesi var.

8 bin göçmenin hedefi ABD

Göçmenler ABD'de iltica başvurusunda bulunmak üzere yaklaşık bir ay önce yola çıkmışlardı. Orta Amerikalılar fakirlik ve şiddetten kaçıyor. Mahalleleri ele geçiren gençlerin kurdukları çetelerin halktan haraç topladığı ve gençleri çete üyesi olmaya zorladığı belirtiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.