Trump'ın 'göçmen kararı' geçici olarak durduruldu

Trump'ın 'göçmen kararı' geçici olarak durduruldu

ABD Başkanı Donald Trump'ın imzaladığı ülkeye yasa dışı yollarla giriş yapanların iltica başvurusunu reddeden göçmenlik beyannamesi geçici olarak durduruldu.

San Fransisco Bölge Hakimi Jon Tigar, iltica kurallarını kısıtlayan beyannameye karşı yürütmeyi durdurma kararı verdi. Tigar, göçmenlerin ülkeye nasıl girdiklerine bakılmaksızın iltica başvurusunda bulunabileceğini açıkladı. Yargıç "Başkanın yetkisi ne olursa olsun, göç kanunu yeniden yazamayacağını" ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni bildirgesi yalnızca sınırlardaki resmi kontrol noktalarında yapılan iltica başvurularının kabul edilmesine izin veriyordu. İnsan hakları savunucuları ise ABD başkanının bu kararını 'yasa dışı' olarak tanımlamış ve bildirgenin göç kanununa aykırı olduğunu söyleyerek Trump'a dava açmıştı.

Trump göçmenleri engellemek için her yolu deniyor

Trump, ekonomik nedenler ve şiddet yüzünden Orta Amerika'dan yola çıkıp ABD'ye ulaşmaya çalışan göçmen kervanını durdurmak için 'acil durum' ilan etmiş ve sınırdaki devriyeleri harekete geçirdiğini açıklamıştı.

Başkan ayrıca göçmenlerin ABD-Meksika sınırını geçmesini engellemek için sınıra 8 ila 15 bin kişilik askeri birlik sevk edileceğini söylemişti. Buna ek olarak Guatemala, El Salvador ve Honduras'a yardımları kesme tehdidinde bulunmuştu.

Göç kervanı ABD-Meksika sınırına ulaştı

Meksika sınırındaki Tijuana'ya varan göçmen kervanı yerel halk tarafından da protesto ediliyor. Göçmenlerin Tijuana'yı terk etmesini isteyen yüzlerce kent sakini ise sokaklara dökülerek "Onlar istilacı", "Onlar silahlı", "Gidin buradan!" şeklinde sloganlar attı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.